Uus-Kongo talu väravast paistab umbes hektari jagu põllulappe, mis on üllatavalt dekoratiivsed. Eri suuruses, kujult ja värvilt varieeruvad salatipead loovad kaunilt kujundatud aiamaastiku ning ei jäta üldse tootmise muljet.

Salatikasvatuseni jõudsid aiandusharidusega Kriisad poolkogemata, olles proovinud kasvatada erinevaid kultuure. Pea mitukümmend aastat on see aiandustalu meie turulette varustanud kodumaise köögiviljaga. Nii nõudlus kui ka pakkumine on aga ajas muutunud.

Algusaastatel kasvatati siin talus kartuleid, sealt liiguti edasi selliste kultuuride juurde nagu porrulauk, tomat ja spargel.
“Kasvatada on mõtet ikka vaid neid kultuure, mis end ära tasuvad. Suure põnevusega on proovitud peaaegu kõike, tomatist sparglini, kuid ajad muutuvad ja nii ka meie köögiviljakasvatus. Nüüdseks oleme jäänud kahe põhilise artikli juurde: salatid ja peakapsas,” räägib perenaine.
Uus-Kongo talus toodetakse aastas ka mitukümmend tonni hapukapsast, mille tarbeks umbes hektar maad kopsakaid kapsapäid kasvatab.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel