Linnumetsa talu peremees Reino, kes on paljudele tuttav kui Hiina meditsiini ja loodusteraapiaga tegelev masseerija, leidis endale toitva hobi tänu oma tööle. “Minu juures massaažis käis proua, kes pidas lehmi ning tegi piimast jogurtit ja kohupiima. Tõi mullegi maitsta,” räägib Reino. “See jogurt oli nii hea! Poest saadavaga ei olnud sel midagi ühist. Palusin kohe, et ta võtaks järgmine kord mulle juuretist kaasa.”

Tema naine Maarja mäletab hästi päeva, kui Reino tuli koju, kaasas 20 liitrit piima, ja teatas õhinaga, et nüüd hakkab ta juustu tegema. “Mõtlesin: nii palju piima! Aga no olgu pealegi. Peaasi, et mees oleks õnnelik!” meenutab Maarja. “Kümnest liitrist piimast saab kilo juustu – seda polnud sugugi palju,” märgib Reino. Tookord polnud tema õhina taga veel eriti teadmisi juustuteost. “Hariduselt pole ma ju ei piimatehnoloog ega põllumees, aga uudishimu ajendas mind ise otsima ja uurima,” tõdeb Reino.

Esimesena jäi talle näppu tõlkeraamat juustust.