Vaakumpakendaja kulub lihasõbrale marjaks ära, ütleb OÜ Köögitehnika juhatuse liige Kristian Potsepp ja lisab, et liha, mis läheb pakendisse, säilib külmikus 20 päeva kauem kui pakendamata liha. Kui lahtiselt külmikus seisev liha läheb limaseks ja hakkab riknema, siis pakendatud liha, millel bakterite ja õhuga kokkupuude puudub, säilib tänu sellele kauem.

“Muidu on nii, et kui osta liha, siis tehakse sellest ühel päeval süüa, aga järgmisel päeval tahetakse vahelduse mõttes juba midagi muud ja liha jääb seisma,” kirjeldab ta. Et hea kraam raisku ei läheks, saab vaakumisse pakendatult seda säilitada.

ASi Pakendikeskus müügijuhi Arne Perni sõnul on vaakumpakendaja suurepäraseks abivahendiks toidu või mistahes toote värskuse ja säilivusaja pikendamiseks. “Vaakumisse saab pakendada õhu või vedelikega kokku puutumise eest kaitset vajavaid erinevaid tooteid, nagu näiteks liha, kala, puu- ja köögiviljad, juust, marjad, kohvioad ja palju muudki.”

Potsepp märgib, et pakendada saab muudki kui vaid toitu.

Edasi lugemiseks telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel