Kõikides järgnevates retseptides on kõrvitsapüree tehtud muskaatkõrvitsast.

Röstige kõrvits. Selleks katke ahjuplaat fooliumiga. Lõigake muskaatkõrvits pooleks, kasutage pikliku kujuga vilja ning asetage see lõikepoolega vastu ahjuplaati. Küpsetage 180kraadises ahjus u 45 minutit.

Kui kõrvits on pehme, võtke ahjust välja ja laske jahtuda. Kui viljad on piisavalt jahtunud ning neid saab käsitleda, keerake nad ümber ja tõstke viljaliha lusikaga kaussi. Püreestage viljaliha saumikseriga, kannmikseris või köögikombainis.

Ameerikas on kõrvitsapüree väga populaarne, see on seal lausa poodides müügil. Valdavalt valmistatakse seda muskaatkõrvitsast (butternut squash), kuigi nime järgi oleks see justkui tavalisest kõrvitsast tehtud.

Muskaatkõrvitsa vili on söögikõrvitsale sarnase maheda maitsega, kuid on samas märksa magusam, vähem vesine, vähemate seemnetega ja kreemisema sisuga. Seega on ameeriklaste suur lemmik kõrvitsapirukas just muskaatkõrvitsast tehtud.

Edasi lugemiseks telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel