Pelmeenide päritolu kohta on mitu teooriat. Raske öelda, milline neist see üks ja õige on, kuid pakutakse, et ilmselt on nende kodumaaks Hiina, kust nad mongolite kaudu ka Vene kööki jõudsid. Need väikesed keedupirukad oli ideaalne viis külma talve jooksul liha säilitamiseks. Pelmeene peetakse Vene, Ukraina, Poola ja mitme teise rahva rahvustoiduks. Eestis pole küll pelmeenide ise valmistamise traditsiooni, kuid sellegipoolest on need väga armastatud – küll mitte puljongis serveerituna, vaid tavaliselt hoopis praetult koos hapukoorega. Külmutatud pelmeenid valmivad kiiresti ja mugavalt ning on ka üsna odavad. Šokolaaditort maapähklivõiga on mascarpone’st tehtud küpsetamata toorjuustuga, mis on ääretult kreemine, siidine ja šokolaadine. Maapähklivõi annab just selle mõnusa soolaka, ja miks mitte öelda, et ameerikaliku nüansi mida vaja.
Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,59 € Osta artikkel